Wat is de Overkant

 
 
De Overkant is een multifunctionele, sfeervolle ruimte met een goede akoestiek. De tuin achter de Overkant, zo’n 7000m2 groot, hoort erbij. Het is onze bedoeling om met de Overkant een ruimte aan te bieden waarin activiteiten plaats kunnen vinden die het leven leuker en/of waardevoller maken. Dat kan zijn met feestelijke bijeenkomsten, natuurpresentaties, een tentoonstelling, concerten, huwelijksvoltrekkingen en zo meer. Soms is de Overkant in gebruik als na-gedachtenis ruimte. Ook dat soort bijeenkomsten behoren tot de mogelijkheden. Al vele malen zijn er in de Overkant vergaderingen gehouden, of zijn er cursussen gegeven.

Deze website geeft u een idee wat er allemaal in de Overkant kan. Heeft u zelf een idee, of wilt u meer weten; neem gerust contact op.
 

Wat doet de Overkant

Het programma

jul
11
wo
film in de Overkant
jul 11 @ 19:30 – 21:30

 

Mei 1940. Duitse troepen zijn na de succesvolle invasie van Polen doorgestoten naar het westen van Europa. Een groot deel van de Benelux is gevallen, de strijd om Frankrijk is in volle gang. De Britse, Belgische en Franse legers zijn totaal overrompeld door de kracht en efficiëntie van Nazi-Duitsland en voelen zich genoodzaakt zich steeds verder terug te trekken. Er wordt een verdediging opgeworpen net buiten het strand van het Noord-Franse Duinkerke. Daar wachten duizenden soldaten hun onzekere lot af terwijl ze Engeland op een heldere dag kunnen zien liggen. Vanuit het moederland komen Spitfires en plezierboten te hulp. Terwijl de Duitsers het strand vanuit de lucht blijven bestoken, is het de vraag of ze op tijd komen.

 

 

 

Christopher Nolan is een zeer succesvolle filmmaker. Met Dunkirk levert hij een intense en indrukwekkende oorlogsfilm af, eentje die vooral inspeelt op de zintuigen. De verschillende verhaallijnen uit Dunkirk – eentje over de soldaten in Duinkerke, eentje over de piloten die boven het Kanaal vliegen en een derde over één van de plezierboten die de overtocht naar Frankrijk maakt – zijn relatief simpel. Alle personages vormen een deel van het geheel en vrijwel niemand wordt echt uitgediept. Dunkirk is echter duidelijk een film waar dit ook niet van belang is; de focus ligt op de ervaringen van de Britse soldaten, piloten en gewone burgers en Nolans doel was  kijkers deze zo intens mogelijk te laten meebeleven. Hierin slaagt de film vanaf de eerste tot aan de laatste minuut. Als kijker voel je de bedrukte en hopeloze sfeer die de soldaten omringt, maar ook de constante spanning dat Duitse troepen nooit ver weg zijn. Je proeft de waanhoop in de verscheidene pogingen om naar Engeland te gaan. Elk moment waarin Tom Hardy als Spitfire-piloot te zien is waan je je als kijker in zijn vliegtuig en voelt elk gevecht dat hij heeft haast persoonlijk. Je leeft mee met de bemanning op de boot die naar Duinkerke gaat, hoewel naar alle waarschijnlijk iets minder aangezien de spanning hier iets minder is. De actie en montage in Dunkirk zijn van de bovenste plank. Op zeer vaardige wijze wordt er afgewisseld tussen verhaallijnen, maar ook tussen verschillende actiescènes. Het geweld is soms groots en afstandelijk, maar net zo vaak intens dichtbij. Het acteerwerk in Dunkirk is sterk, maar geen van de acteurs – buiten Tom Hardy – maakt een echt grote indruk. Waarschijnlijk is dit laatste een bewuste keuze geweest van Nolan als onderdeel van zijn visie om de gebeurtenissen rond Duinkerke zo objectief mogelijk af te beelden, zonder grootse momenten of Hollywood-helden.

 

 

jul
19
do
Natuur presentatie Jan Baks
jul 19 @ 20:00 – 21:45
jul
26
do
Presentatie over Boerderijen en haar cultuur/natuur
jul 26 @ 20:00 – 22:00
aug
1
wo
film in de Overkant
aug 1 @ 19:30 – 21:30
aug
16
do
Natuurpresentatie door Jan Baks
aug 16 @ 20:00 – 21:45

Onze partners

jan-baks
de-boei-stichting
bib-2
huisje-dijkstelweg
stichting-ju
thyade-art
quiltaanzee-2
catering

 

Wie zijn wij

 
De Overkant wordt aangestuurd door Peter T. Grinwis en Jeannette Kastelein. Hun werkzaamheden vullen elkaar aan. Zo is Peter de initiatief nemer van de Overkant, hij regelt voornamelijk de diverse afspraken en/of begeleidt die. Jeannette verzorgt de horeca activiteiten, lunches, maaltijden, hapjes en drankjes. De verzorging is bij haar in goede handen.

 
 

 

Contact


de Overkant

Dijkstelweg 33
3253 TA Ouddorp
info@deoverkantouddorp.nl
+31 6 53 77 18 05


Openingstijden

De Overkant is elke zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur, koffie is dan gratis.
Op zondag is de Overkant gesloten.
In de maanden juli en augustus is de tuincafé geopend van 11.00-17.00 uur
En op afspraak natuurlijk: +31 6 53 77 18 05

Naam

Mail

Onderwerp

Bericht